Meestal komt het vertrek van een medewerker jou als leidinggevende niet goed uit. Maar iedere vacature biedt jou wel de kans om jouw team, afdeling of organisatie te versterken.
Ook in de huidige arbeidsmarkt blijft het een uitdaging om die medewerkers te vinden die over de gevraagde kennis en vaardigheden beschikken én die bovendien passen in de cultuur van de organisatie. van jouw wervingsvraag.

De juiste persoon, op alle vlakken

Onze focus ligt steeds op het vinden van de kandidaat die op álle vlakken past bij wat jij zoekt. Dus niet alleen qua kennis en competenties, maar ook als persoon. Daarom steken de mensen van Gewoon-Recruitment® veel tijd en energie in het leren kennen van onze kandidaten. We kennen hun plannen en drijfveren.

Diezelfde belangstelling hebben we voor jouw ambities en jouw organisatie. Onze ervaring is dat we alleen op die manier de juiste kandidaat kunnen vinden voor jouw vacature. Je mag van ons een buitengewoon goede begeleiding verwachten. Dat betekent o.a. duidelijke feedback over kandidaten en een eerlijke inschatting van de doorlooptijd van de procedure.

De ervaren assessmentpsychologen van Gewoon-HR kunnen in een selectieprocedure worden ingezet om meer inzicht te krijgen in de competenties en ontwikkelbaarheid van kandidaten. Onze aanpak vergt van jou én ons een investering in zowel tijd als energie. Die durven we van je te vragen omdat we zien dat onze aanpak werkt. Uiteraard worden we daarin gesterkt door veel enthousiaste reacties van sollicitanten.

Wij vinden het leuk ook jou als opdrachtgever van Gewoon-Recruitment® te mogen verwelkomen. Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking zodat we je alles kunnen vertellen over onze praktische aanpak van jouw wervingsvraag.