Betaalt ´Europa´ binnenkort ook mee aan de ontwikkeling van veerkracht en energie van jouw medewerkers?

Betere teamprestaties? Leer leidinggeven als een bondscoach
24 januari 2019
´Maak je niet druk om zaken waar je geen invloed op hebt.’
22 februari 2019
Toon alles

Betaalt ´Europa´ binnenkort ook mee aan de ontwikkeling van veerkracht en energie van jouw medewerkers?

De kosten van werk gerelateerd verzuim, arbeidsongeschiktheid en zorg zijn in Nederland gestegen tot bijna 9 miljard euro per jaar. Waarschijnlijk staan de thema’s werkplezier, binden en boeien, teamontwikkeling en veerkracht ook op jouw agenda.

De landelijke overheid en het Europees Sociaal Fonds stellen in 2019 nog één keer subsidiegeld beschikbaar om daar aan te werken. Het subsidiebedrag kan oplopen tot €12.500 per traject. Dat maakt het voor veel organisaties mogelijk hier op positieve, inspirerende manier mee aan de slag te gaan.

 

Programma dat werkt

Gewoon-HR heeft afgelopen jaren met meer dan 80 heel verschillende organisaties samengewerkt om Duurzame inzetbaarheid op een aansprekende manier vorm te geven. Met een programma op maat met als uitkomst meer regie, energie en betrokkenheid bij hun ontwikkeling.

 

Bijzondere ervaring

Dankzij de inzet van bijvoorbeeld scheidsrechters, bondscoaches, reclamemakers, acteurs, vitaliteitsexperts en stress- en loopbaancoaches zijn onze programma´s een garantie voor kennis, verrassende inzichten en een bijzondere ervaring.

 

Laatste kans om subsidie aan te vragen

De aanvraagperiode voor de ESF-subsidie 2019 loopt van 8 t/m 12 april. Ondersteuning nodig? Wij helpen je graag op basis van no cure, no pay.

Bel 030-8200920 of mail [email protected]

 

De resultaten van ons programma ´Duurzaam succesvol´

  • Duurzame inzetbaarheid staat gedurende langere tijd op de agenda.
  • Medewerkers hebben een persoonlijk plan van aanpak.
  • Medewerkers ervaren meer zelfregie en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen loopbaan
  • Leidinggevenden hebben de vaardigheden en de tools om binnen hun teams te werken aan de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.
  • Gesprekken en acties m.b.t. duurzame inzetbaarheid ondersteunen de cultuur en kijk op ontwikkeling die organisaties voor ogen staat.
  • Medewerkers zien ons programma vaak als een cadeautje waar ze ondanks hun drukke agenda met plezier naartoe gaan.