Mooi succesverhaal van ons programma Duurzaam Succesvol

Interview met Colinda van Dijk van Gewoon-HR in het NRC
15 november 2016
Kick-off programma Eigenaarschap bij Twence
7 december 2016
Toon alles

Mooi succesverhaal van ons programma Duurzaam Succesvol

Medewerkers in beweging…. (met behulp van ESF subsidie)

Van 14 november tot 25 november kunnen de aanvragen voor een ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid weer worden ingediend! Wees er snel bij! Ter inspiratie een succesverhaal….

Het NJi heeft zijn medewerkers concrete handvatten geboden om met duurzame inzetbaarheid aan de gang te gaan. Met behulp van individuele coaching en workshops hebben de medewerkers nieuwe vaardigheden geleerd, kennis opgedaan en stappen gezet om duurzaam succesvol te zijn. Zij financierden dit met behulp van de ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid (50% van de kosten).

60% al tien jaar in dienst


In een tijd waarin de veranderingen over elkaar heen buitelen, passen medewerkers zich vanzelfsprekend aan. Ze leren nieuwe vaardigheden en willen gemotiveerd zijn. Kortom, medewerkers zijn in beweging. Nu willen we ook graag medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. Het NJi bevindt zich in een veranderingsproces, waarin nauwere samenwerking en uitwisseling met het werkveld en opdrachtgevers nodig is. Ageeth: “Het NJi heeft zeer betrokken en loyale medewerkers in dienst. Dit betekent dat in ons personeelsbestand meer dan 60% al langer dan 10 jaar bij het NJi werkt en zich dus nauwelijks heeft bewogen op de arbeidsmarkt. Dit is voor het NJi én medewerkers wel van belang geworden. Insteek was dat de medewerkers gaan nadenken over vragen als: Wat wil ik? Wat kan ik? Wat heb ik nodig om bij het NJi te blijven werken? Past het NJi nog bij mijn wensen en ambities? Wat heb ik nodig om elders aan de slag te gaan?”

Doel van het NJi was om mensen tot nadenken én tot bewegen te stimuleren, vanuit een veilige omgeving en zonder verborgen agenda. In samenwerking met ‘Gewoon HR’ werd een trainingsprogramma voor duurzame inzetbaarheid opgesteld. De enige voorwaarde voor medewerkers om aan het traject deel te nemen was dat de medewerkers na afloop onder woorden konden brengen hoe zij aankijken tegen hun toekomst, binnen of buiten het NJi.

Zakelijk flirten: hoe doe je dat?

Wat hield het traject voor medewerkers in? De medewerkers startten met een individueel coachingsgesprek, om aan de hand hiervan vast te stellen wat hun persoonlijke leerdoel was. Vervolgens volgden zij workshops (van 2 à 3 uur), waarbij het accent lag op een van de volgende thema’s: vitaliteit, loopbaan en motivatie, kennis en vaardigheden of balans werk-privé. Workshops die hierbij aansloten waren onder andere ‘Successen’ (op welke resultaten ben ik trots en wat biedt dit aan mogelijkheden?), ‘Doelen stellen’ (resultaatgericht denken en handelen), ‘Mentale weerbaarheid’, Zakelijk flirten’ (hoe kan ik doelen bereiken met positieve aandacht voor de ander), ‘Jobcrafting’ (hoe maak ik mijn werk leuker én zinniger?). Om voldoende aan te sluiten bij de individuele ontwikkelingswensen van medewerkers, was er tijdens het traject een individueel coachingsgesprek en ook na afloop.

Missie geslaagd

Het traject was een groot succes. Ageeth: “De meeste medewerkers zijn hoogopgeleid en kritisch. Kritisch dus ook bij aanvang van dit traject. Maar als je die groep eenmaal weet te raken (en dat is gebeurd!), dan zijn ze ook bovengemiddeld enthousiast. Ze hebben, ieder op hun eigen manier en afhankelijk van hun persoonlijk verworven inzichten en uitkomsten, keuzes gemaakt vanuit hun eigen kracht. In plaats van, zoals voorheen, om te leren gaan met dat wat ze tegenkomen. Dat is een groot verschil!”

Medewerkers hebben concrete stappen gezet. De één is elders aan het werk of is tijdelijk of gedeeltelijk gedetacheerd, de ander heeft zijn functie kunnen aanpassen en weer een ander volgt een studie of opleiding. Bijkomend effect is dat medewerkers vanwege de gezamenlijk gevolgde workshops meer binding hebben gekregen met hun collega’s én dat er nu meer samenwerking en uitwisseling plaatsvindt. Ander effect is nu dat medewerkers heel gericht hun loopbaanbudget inzetten, en soms zelfs hun IKB, om in de toekomst duurzaam succesvol te zijn. Ageeth: “Het heeft de medewerkers in onze organisatie een gevoel van ruimte en bevrijding gegeven. Onze missie is geslaagd!”

 

Uit: Sociaal Werk Nederland, lees hier het bericht.

Ook aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid?
Neem contact met Ingrid of Colinda. Bel 030-8200920 of mail naar [email protected]