Fluitend leren leidinggeven? Boek nu een training of lezing

Fluitend Leidinggeven op afstand

Je geeft steeds vaker leiding aan medewerkers die je niet dagelijks ziet. Zij werken vanuit huis, vanaf een andere locatie of participeren in een wijkteam. Wat betekent dat voor jou als leidinggevende? Het is duidelijk dat sturen op afstand andere vaardigheden van een leidinggevende vraagt. Maar bestaat er een manier van leidinggeven die het beste resultaat oplevert en beter is dan andere managementstijlen?

Inhoud workshop

Tijdens de eendaagse workshop Fluitend leidinggeven op afstand gaat het om de praktijk van het sturen op afstand. Scheidsrechters vertellen hoe zij samenwerken op afstand. Welke werkafspraken maken zij over communicatie? Hoe zorg je ervoor dat je gefocust blijft? Hoe werken ze samen met de VAR-collega in Zeist? Wat hebben zij geleerd en wat kun jij daarvan leren in jouw praktijk?

We combineren deze kennis met die van ervaringsdeskundigen en delen de belangrijkste resultaten uit onderzoek naar dit thema. In interactieve werkvormen inventariseren we de ervaring en uitdagingen waar deelnemers voor staan. 

Leer anders kijken

Duidelijk is dat er ook bij dit thema verschillende manieren van kijken zijn en het belangrijk is dat je als leidinggevende kiest voor de aanpak die het beste bij jou als persoon én jouw organisatie past.  Aan de hand van een praktijkcasus wordt samen met de deelnemers ingegaan op de belangrijkste tricks en tips op het gebied van leidinggeven op afstand.

Wat anderen zeggen over De Fluitende Leider

Praktische workshop

Thema’s die aan de orde komen zijn verantwoordelijkheid geven en nemen, resultaatgericht(er) werken, kaders stellen en afspraken maken, communicatie op afstand, inzet van techniek, het bouwen aan een team en de valkuilen voor het leidinggeven op afstand. Daarnaast gaan we uitgebreid in op het coachen en beoordelen van medewerkers die je niet of slechts zelden ziet. Wat werkt? En welke nieuwe tools en vaardigheden moet je inzetten? In het tweede deel van de workshop wordt vooral aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Meteen toepasbaar
Op basis van cases en de leervragen van de deelnemers wordt gewerkt aan het vergroten van vaardigheden en het verfijnen van de eigen leiderschapsstijl op afstand. Deelnemers sluiten de workshop af met een plan van aanpak dat ze meteen kunnen toepassen in hun eigen team

Schrijf nu in en profiteer net als andere leidinggevenden van Fluitend leidinggeven op afstand. Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Neem contact met mij op