Centrum voor Mentale Kracht

Mentale kracht kun je gewoon trainen. Dat is onze overtuiging. Als centrum voor Mentale Kracht is het onze missie zoveel mogelijk mensen mentale kracht te laten ontdekken en toe te passen. Het centrum is een vindplaats van kennis, ervaring en toepassingen van mentale kracht voor organisaties, professionals en publiek. Bekijk de website van het centrum: www.centrumvoormentalekracht.nl

Centrum voor Mentale Kracht is een initiatief van Gewoon-hr.

Over ons

Centrum voor Mentale Kracht

Mentale kracht is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Zeker in deze uitdagende en onzekere tijden. Onze ambitie is dat iedereen weet wat mentale kracht is en wat je kunt doen om die groter te maken als jij dat wilt. We laten mensen in onze trainingen, coaching en adviezen op een andere manier kijken naar zichzelf, hun omgeving en hun veerkracht. Dat doen we niet alleen.

Het Centrum van Mentale Kracht maakt deel uit van een internationaal netwerk van kennisinstituten in binnen- en buitenland Daardoor weten we wat er op andere plekken in de wereld op het gebied van mentale kracht (mental toughness) wordt ontwikkeld en passen de nieuwste tools en inzichten toe in Nederland. Daarnaast leiden we professionals op tot gecertificeerde mentale kracht coaches en verzorgen we leiderschapstrainingen en programma’s op het gebied van mentale kracht en duurzame inzetbaarheid.

Praktijkervaring en wetenschappelijke kennis samenbrengen is al meer dan 13 jaar de beproefde aanpak van Gewoon hr. Niet alleen binnen het Centrum van Mentale Kracht, maar in al onze trainingen, adviezen en coaching. We werken voor organisaties binnen de overheid, zorg, welzijn, onderwijs en het bedrijfsleven.

Inzicht in mentale kracht

Mentale kracht gaat over hoe effectief mensen omgaan met uitdagingen, stress en tegenslag. Los van de omstandigheden waarin ze zich bevinden. In de honderden studies die gedaan zijn naar het effect van Mentale Kracht zijn twee dingen duidelijk geworden. Mentale kracht kun je ontwikkelen. En, mentale kracht heeft een positieve invloed op prestaties, welzijn en positief gedrag. Dat geldt zowel op het gebied van werk, privé, sport als het onderwijs. De kern is: de beste versie van jezelf te worden binnen de mogelijkheden die je hebt. Mentale Kracht is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Mensen met meer mentale kracht kunnen namelijk beter met uitdagingen, veranderingen, stress en tegenslag omgaan dan mensen die meer mentaal gevoelig zijn. Mentale kracht beschrijft de mindset die mensen aannemen in alles wat ze doen en is nauw verwant aan kwaliteiten zoals karakter, veerkracht en grit. We kunnen deze kwaliteiten in kaart brengen met de MTQ-PLUS, een instrument waarmee we kijken naar hoe we denken, omdat dat bepaalt hoe we ons gedragen en wat we voelen. Dit in tegenstelling tot de meeste tools die zich richten zich op het meten van gedrag (hoe we handelen) en emoties (hoe we ons voelen). Onderzoek onder leiding van professor Peter Clough heeft de belangrijkste onderdelen van mentale kracht in kaart gebracht. Op basis van dit onderzoek ontwikkelde hij de MTQ-PLUS. Dit instrument is de afgelopen jaren gebruikt in meer dan 60 landen. De tool wordt ingezet en onderzocht door meer dan 20 universiteiten, wereldwijd. Het instrument wordt gewaardeerd door de betrouwbaarheid, validiteit en toepasbaarheid. De afgelopen jaren is de MTQ-PLUS door meer dan 150.000 mensen ingevuld. Het Centrum voor Mentale Kracht is de aanbieder van de MTQ-PLUS in Nederland en certificeert coaches en andere hr-professionals zodat zij de tool ook zelf kunnen inzetten in hun organisatie of adviespraktijk.

Mentale kracht

Waarom mentale kracht zo belangrijk is

Mentale kracht is de kwaliteit die voor een groot deel bepaalt hoe mensen effectief omgaan met uitdagingen, druk en stress…los van de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Het beschrijft de mindset die mensen aannemen in alles wat ze doen en is nauw verwant aan kwaliteiten zoals karakter, veerkracht en grit. In de honderden studies die gedaan zijn naar het effect van Mentale Kracht zijn twee dingen duidelijk geworden. Mentale kracht kun je ontwikkelen. En, mentale kracht heeft een positieve invloed op prestaties, welzijn en positief gedrag. Dat geldt zowel op het gebied van werk, privé, sport als het onderwijs. Mentale kracht is niet macho, onverschillig of egocentrisch. De kern is: de beste versie van jezelf te worden binnen de mogelijkheden die je hebt. Mentale Kracht is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Mensen met meer mentale kracht kunnen namelijk beter met uitdagingen, veranderingen, stress en tegenslag omgaan dan mensen die meer mentaal gevoelig zijn.
Schermafbeelding 2021-01-26 om 20.39.07

Actueel

Wordt verwacht!

Mentale kracht. Je kunt het gewoon trainen

Een topscheidsrechter, loopbaancoach en managementadviseur wijzen je de weg naar nog meer mentale kracht. In Mentale kracht werken Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis praktische manieren uit waarmee je je mentale kracht kunt trainen. Verplichte kost voor iedereen die op een praktische manier wil werken aan zijn eigen mentale kracht of mensen coacht die hun mentale kracht willen vergroten.

Meer weten?

Het Centrum voor Mentale Kracht is volop in ontwikkeling.

Wil je meer weten over mentale kracht en onze dienstverlening? Of wil je weten hoe jij partner kunt worden? Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.

    Dhr.Mevr.